Nieuws

02-01-2021 18:11   Afscheid Henk

Smilde - We hebben een kleine afval brand geblust en keerde daarna terug na de kazerne. Tevens was het de laatste uitruk van een gewaardeerd collega. Na ruim 25 jaar actief te zijn geweest als brandweerman bij de post Smilde nam Henk Bredenoord gisteren afscheid. 

Maar de familienaam gaat niet verloren, het stokje wordt overgedragen aan de derde generatie Bredenoord, Nick. 

Als verrassing en met een kleinigheidje gingen we begin van de avond langs Henk, een echt brandweerwaardig afscheid zal volgen wanneer dit weer kan!  

Nogmaals namens de hele post Bedankt Henk.

30-11-2020 07:25   Sinterklaas 2020

Smilde - Vorig jaar renden de kinderen en zwarte pieten nog door de kazerne, blusten ze de pakjeskamer, maar helaas kon dat dit jaar niet doorgaan. Dus dit jaar helaas geen pietendiploma. 

Sinterklaas is onderhand een oude man, corona is dus gevaarlijk voor hem. Maar gelukkig heeft hij jonge pieten die wel tegen een stootje kunnen. 

Die zijn als echte brandweerpieten in stijl (en op afstand) langs de kinderen gegaan om de cadeautjes te brengen, met een speciale brief van Sinterklaas. Zo kan Sinterklaas toch nog doorgaan dit jaar! ?

Tot volgend jaar Sinterklaas en pieten, bedankt voor de cadeautjes! ?

20-08-2020 07:11   Overdracht nieuwe Postchef

Smilde - Overdracht nieuwe Postchef


Gisteravond is de officiële overdracht geweest tussen de postchefs. Johan Blomberg nam na 6,5 jaar trouwe dienst als postchef afscheid van deze functie. Hij heeft deze functie jaren met veel trots bekleed. Hoewel Johan als postchef afscheid neemt, zal hij nog bij onze post blijven als manschap en bevelvoerder. 


Johan bedankt! 


Het stokje zal overgedragen worden aan Jan Hummel. Traditiegetrouw stond de Ko-mando-fiets voor hem klaar bij het thuisfront. Hij mocht deze onder prio 1 naar de kazerne fietsen. 

Heel veel succes Jan de komende jaren. 

07-04-2018 21:46   ABWC wedstrijden HD Assen-Oost

Assen - Yes Yes 3e plaats en beste 111, 112 en 114. Door naar de 1e ronde gewestelijke brandweerwedstrijden op 26 mei in Loppersum  

Scenario

Bij scholengemeenschap Dr. Nassau College vestiging Penta aan de Groningerstraat in Assen was zaterdag brand ontstaan in één van de lokalen. De brandweerkorpsen werden bij aankomst opgewacht door enkele laboranten, welke onder invloed waren van alcohol.

Één van de betrokkenen was verbrand aan beide handen en moest in afwachting van de ambulancepersoneel gekoeld worden. Uit verkregen informatie wist de brandweer dat er nog twee personen in het pand aanwezig waren.

De brandweerlieden troffen één van de slachtoffers op de trap aan met een open been breuk deze moest naar buiten worden gebracht en over gedragen worden aan het ambulance personeel.

In het scheikunde lokaal werd het laatste slachtoffer aangetroffen, zij was ernstig verbrand. Ook hier vonden de brandweerlieden alcohol flessen op tafel, of de laboranten ook zelf alcohol aan het brouwen waren is niet bekend.

Door onvoorzichtigheid is het vuur van de bunsenbrander overgeslagen na een kapstok vol jassen nadat er een brandbare vloeistof was omgevallen. De brandweerkorpsen moesten nagaan of het vuur niet was doorgeslagen via het ventilatiekanaal naar het dak of andere verdiepingen.

11-03-2018 07:53   ABWC wedstrijden 112 Peize

Peize - Gisteren zijn wij geëindigd als nummer 4 bij de vaardigheidstoets 112 in Peize. Als ploeg hadden we nog een beste nummer 111. Het was een mooie en geslaagde dag.

Indeling ploeg

Ch Danny Pomper

BV Kirsten Gelling

111 Dennis Pomper  Beste nummer 111

112 Ralph Visscher 

113 Martje Vochteloo

114 Thijs Haitel

Scenario:

De brandweerkorpsen werden zaterdag gealarmeerd voor een brand aan de Hereweg in Peize. Aanrijdende hoorde het desbetreffende korps dat er ook een ongeval had plaatsgevonden.

Bij werkzaamheden aan het dak van de sporthal was brand ontstaan. Een brandende gasbrander was terecht gekomen in een afvalcontainer. De brand sloeg over naar het gebouw. en werd uiteindelijk uitslaand. Een van de dakdekkers probeerde zijn bestelauto nog te verplaatsen, maar een toegesnelde 112 fototgraaf veroorzaakte voor het pand een aanrijding, waarbij de bedrijfsauto kantelde.

Aan de brandweer de taak om het vuur te blussen, een dakdekker van het dak te halen, een licht gewonde slachtoffer uit zijn auto te bevrijden. (door hem te begeleiden) en nietsvermoedende schilder van een steiger in de sporthal te halen.

De deelnemende korpsen hadden de taak om het scenario zo goed en zo snel mogelijk te voltooien.

Uitslag wedstrijd

 1 Beilen

2 Norg

3 Zuidwolde

4 Smilde

5 Assen-Oost

6 Roden

7 Assen-West

8 Westerbork

9 Gieten.

https://youtu.be/qSTrQKQQwh4

04-11-2017 09:16   Kraambezoek

Smilde - Afgelopen woensdagavond zijn wij op kraamvisite geweest bij de familie Klok. Op 7 oktober is Simon Klok geboren. Namens de brandweer hebben wij een krentenwegge overhandigd aan de trotse ouders Greta, Alexander en groter broer Luuk. 

15-10-2017 13:38   Reünie brandweer Smilde

Smilde - Afgelopen zaterdag vond de reünie plaats van brandweer Smilde. Ruim 40 oude leden en hun partners waren aanwezig. Na welkoms woorden van de postchef Johan Blomberg werden er foto’s gemaakt. En konden de oudgediende het huidige materiaal bekijken. Ook kon men veel oude foto’s en krantenknipsels inzien en onder genot van een hapje en drankje kwamen weer de oude verhalen naar boven. Rond 18.00 uur ging iedereen tevreden naar huis.

Foto’s Bas Snijder.

10-10-2017 07:46   Brandweer zoekt nieuwe vrijwilligers


02-04-2017 12:35   Brandweer wedstrijd 112 te Meppel

Meppel - Vandaag heeft de wedstrijdploeg van Brandweer Smilde meegedaan aan de 112-wedstrijden in Meppel. Ze zijn hierbij op de 10e plaats geëindigd. 

Scenario: Middelbrand bij een bouwbedrijf, bij aankomst een explosie en 2 brandweerlieden vermist. Ook werd nog 1 medewerker vermist. Binnen stond een heftruck in brand met een doorslag naar het dak.

31-12-2016 10:54   Jaarcompilatie 2016

Jaarcompilatie 2016 gemaakt door Bas Snijder 

https://youtu.be/pTL4gRyjiL0

17-06-2016 07:02   Kraambezoek

Smilde - Woensdagavond op kraamvisite geweest bij Ralph en Nina. Nogmaals van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochter Fenna.

Foto's Bas Snijder

17-04-2016 13:19   Brandweer wedstrijd klasse 112 ABWC

Veenhuizen - Afgelopen zaterdag heeft brandweer Smilde meegedaan aan de 112-wedstrijden in Veenhuizen. De brandweer werd gealarmeerd voor een verkeersongeval, een auto was uit de bocht gevlogen en was tegen een boom aan gereden. Tijdens het aanrijden was er een schietpartij op de plaats van het ongeval. De schietpartij was het gevolg van een ontsnapte gevangene, die tevens het ongeval had veroorzaakt. Nadat de politie de achtervolging had ingezet werd begonnen met het redden van de slachtoffers. Doordat de auto met de achterkant omhoog tegen een boom aanstond was het erg lastig het tweede slachtoffer te bevrijden. 

Brandweer Smilde wist binnen de tijd twee slachtoffers te redden maar had voor het derde slachtoffer te weinig tijd. Brandweer Smilde is op de negende plaats geëindigd.


Info en foto's Bas Snijder 

Foto's Compact Media

Filmpje Nielshth

08-04-2016 19:56   ABWC wedstrijd 112 Veenhuizen

Dit jaar nemen wij deel aan de ABWC wedstrijd klasse 112.

De 112 wedstrijden wordt gespeeld in Veenhuizen op 16 april. Wij moeten om 16.00 uur spelen.

Ploeg ziet er als volgt uit.

Chauffeur Siep Smid

Bevelvoerder Kirsten Gelling

Manschappen Martje Vochteloo, Ralph Visscher, Tom Rispens en Thijs Haitel


04-04-2016 18:43   HAL 14 Demonstratie

Smilde - Zaterdagmiddag heeft de brandweer een hulpverleningsdemonstratie gegeven op bedrijvenbeurs HAL14. Er was een aanrijding geweest tussen een heftruck en een auto, hierbij hadden de lepels van de heftruck de auto doorboord. Door de klap was de bestuurster van de heftruck versuft en was de bestuurder van de auto bekneld geraakt. Ook was er brand uitgebroken achter de auto. Na het blussen van het vuur heeft de brandweer het slachtoffer uit de auto bevrijd.

Het gaat hier om een demonstratie:
Het is niet gebruikelijk dat er een fotograaf in de auto zit of dat er een helmcamera wordt gebruikt. Vanwege de demonstratie wordt er de laatste paar 100 meter met optische- en geluidsignalen gereden.

Website: http://www.nederlander131.weebly.com
Twitter: http://www.twitter.com/nederlander131
Facebook: http://www.facebook.com/nederlander131
Mijn kanaal: http://www.youtube.com/nederlander131

31-12-2015 08:57   Jaarcompilatie 2015 Brandweer Smilde

Gemaakt door Bas Snijder17-12-2015 17:09   Fijne feestdagen


26-04-2015 09:36   112-wedstrijd ABWC Uitslag

Assen - Zaterdag 25 april werden in Assen de provinciale 112 vaardigheidstoetsen gehouden. 

Tien Drentse ploegen streden om een plek in de volgende ronde. Het scenario speelde zich af bij de Bonte Wever waar een motorstuntteam aan het oefenen was, hierbij ging het fout en een van de motoren belandde in de dranghekken. De motorrijder zijn been werd hierbij gespiesd door een stijl van een van de hekken.

Een lasser die verderop in het gebouw aan het werk was kwam op het tumult af. Omdat deze zijn werk onbeheerd achterliet ontstond hier een brand. De bhv van de Bonte Wever reageerde hierop en probeerde de brand te blussen. Dit lukte niet helemaal. Er moest dus een slachtoffer van het hek worden bevrijdt en de brand moest worden geblust, waarbij ook de bhv-er in veiligheid moest worden gebracht. Na een lange dag werd de uitslag bekend gemaakt door de jury.  Smilde eindigde als 10e. Brandweer Beilen kwam als beste uit de bus gevolgd door Gasselternijveen en Westerbork. Deze drie korpsen gaan door naar de gewestelijke vaardigheidstoetsen.

Uitslag 

1 Beilen (30 mei naar Otterlo)

2 Gasselternijveen (30 mei naar Olst)

3 Westerbork (30 mei naar Olst) 

4 Rolde

5 Roden

6 Veenhuizen

7 Eelde

8 Norg

9 Gieten

10 Smilde

Foto's en filmpje Bas Snijder 18-04-2015 18:42   HD wedstrijden ABWC Gasselternijveen

Vandaag heeft de smildeger brandweer meegedaan aan de TAS-HD wedstrijden in Gasselternijveen,

De brandweer werd opgeroepen voor een brand in een bedrijfspand die na een explosie was ontstaan. Er waren 3 slachtoffers waaronder 2 opmerkelijk. Het eerste slachtoffer was een medewerker van het bedrijf, de medewerker is door de klap van de explosie doof geworden. Zijn doofheid was een extra obstakel voor de brandweerlieden. De andere 2 slachtoffers waren een dame van lichte zeden en haar klant. Ten tijde van de explosie waren beide hard ' aan het werk'. Brandweer Smilde slaagde erin alle slachtoffers te redden en de brand te blussen

De Smildeger brandweer heeft bij de wedstrijden de 8e plek behaald. Tevens had brandweer Smilde de beste  pompbediende/chauffeur van die dag.

Uitslag HD wedstrijden ABWC in Gasselternijveen

Uitslag

1 MKNN Meldkamer 

2 Surhuisterveen

3 bedrijfsbrandweer Philips Drachten

4 Meppel

5 Assen

6 Veenhuizen

7 Vries

8 Smilde

9 Zwinderen

10 Norg

foto's en filmpje Bas Snijder


15-03-2015 17:01   Brandweer wedstrijden 112 en HD

Dit jaar nemen wij deel aan de 112 en HD wedstrijden van ABWC.

HD wedstrijden wordt gespeeld in Gasselternijveen op 18 april. Wij moeten om 10:45 uur spelen.

Ploeg ziet er als volgt uit.

Chauffeur Agnes Hoeksema 

Bevelvoerder Kirsten Gelling

Manschappen Harry Popken, Martje Vochteloo, Ralph Visscher en Thijs Haitel.


112 wedstrijden wordt gespeeld in Assen op 25 april. Wij moeten om 8:55 uur spelen 

Ploeg ziet er als volgt uit.

Chauffeur Danny Pomper 

Bevelvoerder Dennis Pomper 

Manschappen Marco Vos, Guido Groenhart, Siep Smid en Coen Laning


22-03-2015 12:38   Korpsavond 2015

Smilde - Gisteravond was de jaarlijkse korpsavond van de brandweer posten Smilde, Beilen en Westerbork. Dit jaar werden er verschillende diploma's, certificaten en onderscheiding uitgereikt. In het bijzonder was het koninklijke onderscheiding van Harm Hopman. 

Harm die in 1985 begon als brandweerman in Smilde heeft naar 30 jaar trouwe dienst afscheid genomen van de brandweer. Deze avond werd Harm benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Harm en Geja van harte gefeliciteerd.

Foto's Bas Snijder.

31-12-2014 11:38   Afscheid Harm

Bovensmilde - Vanmorgen hebben wij Harm verrast die vandaag zijn laatste actieve dienst draait na 30 jaar brandweerman. Maandagavond hadden we in samenwerken met zijn vrouw een verrassingsavond geregeld met de uitruk P2 brandgerucht de Spil in Bovensmilde. Samen met de fanatieke Ajax-Hooligans (zelf is die Feyenoordsupporter) hebben we een kleine inzet gedaan. Daarna was er een feestje in de Spil met de A, B en C-ploeg, partners en familie.

Vandaag konden we het niet laten om nog eens aan te geven dat er vandaag een brandweerman na 30 jaar afscheid nam. Met alle voertuigen hebben we Harm en Geja wakker gemaakt en samen met de post en bakkie gedronken. 

Harm en Geja nogmaals bedankt namens de hele post.

Foto's Bas Snijder 

20-12-2014 09:37   Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar

Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.

Foto

23-11-2014 11:58   Intocht Sinterklaas Smilde

Smilde - Brandweer blust boot Sinterklaas tijdens intocht in Smilde.

14-11-2014 07:53   Instroom oefening Beilen

Beilen- Gisteravond hadden wij een instroom oefening in Beilen bij Distributie Centrum Jumbo. Net toen wij als laatste TS het terrein opreden kwamen een mensen aan die melden dat er daadwerkelijk een ongeval plaats had gevonden voor de ingang van de Jumbo. Samen met het ambulance personeel die ook bij de instroom oefening aanwezig waren zijn wij te plaatste gegaan. De mensen waren er net uit en wij hebben de accu klemmen verwijderd en de auto's van de weggehaald die beide veel schade hadden opgelopen. Er vielen verder geen gewonden.

11-09-2014 19:26   Kraambezoek

Smilde - Gisteravond zijn wij op kraamvisite geweest bij de familie Pomper. Op 2 september is Keyano Pomper geboren. Namens de brandweer hebben wij een krentenwegge overhandigd aan de trotse ouders Alexandra, Danny en grote zus Dalisha Pomper

28-08-2014 17:49   ALS

Smilde - Ook brandweer Smilde werd door hun eigen collega Jan Hummel genomineerd voor de Ice Bucket Challenge. Na de oefening hebben wij uiteraard ons niet laten kennen. Door middel van 2 ijskoude emmers water, die door de C-Ploeg naar beneden werden geleegd hebben wij ook meegedaan aan deze ALS Challenge. Wij hebben genomineerd de mensen die niet op de oefening waren. Harry Popken, Dennis Pomper, Ralph Visscher, Siep Smid, Tom Rispens en Guido Groenhart. Binnen 24 uur verwachten wij een filmpje. Succes jongens. 

Tevens geven wij als post ook een kleine donatie aan de stichting ALS.

Hieronder de link van het filmpje.

 http://youtu.be/zGFl2KqV1Yo

07-08-2014 09:55   Speelstad Oranje

Oranje - Gisteravond waren er diverse spelletjes en spuitspelletjes te doen bij Speelstad Oranje. Ook dit jaar kwamen er veel mensen van het park Pipodorp kijken. Voor jong en oud waren er waterspelletjes, aardappelloop met spreider, rookmachine, kinderen verkleed als brandweerman Sam en de kinderen en ouders konden de voertuigen bekijken. De kinderen en ouders hebben zich prima vermaakt en het was een groot succes. Tot volgend jaar.

05-08-2014 15:42   Brandweer Nederland Rouwt

De Brandweer in Nederland rouwt op de dag na het trieste incident in Koedijk waarbij een brandweerduiker om het leven kwam. Op alle kazernes in Nederland hangt vandaag de brandweervlag halfstok. De omgekomen brandweerman was lid van brandweer Heerhugowaard.

Vlag halfstok

Omdat een brandweermedewerker tijdens een inzet om het leven is gekomen, treedt het vlagprotocol van brandweer Nederland in werking. Dit houdt in dat vanaf de eerste werkdag na het overlijden tot en met de dag van de begrafenis van de overleden brandweerman op alle brandweerkazernes of -posten in Nederland de brandweervlag halfstok wordt gehangen.

05-07-2014 10:27   Update Materiaal

Info en foto's nieuwe tankwagen onder link Materiaal.

24-06-2014 20:23   TT

TT Groet. 

13-06-2014 20:32   Tankwagen 8366 Smilde

Smilde - Afgelopen vrijdag 13 juni is de watertank van de post Smilde binnen. Het voertuig is gebouw bij DRV in Hoogeveen. De nieuwe watertank zal de watervoorziening gaan verzorgen bij een inzet. Het voertuig zal nog niet operationeel in gebruik zijn. Vanaf 1 januari 2015 zal de watertank pas inzetbaar zijn bij branden en vanaf die datum worden er geen brandkranen meer gebruikt. Tot die tijd zal hij wel op de weg te zien zijn tijdens oefeningen of rijvaardigheidstrainingen. 

Gegevens voertuig. 

Watertank, post Smilde
Soortvoertuig: Watertank
Roepnummer: WT 03-8366
Bouwjaar: 2014 
Kenteken: 57-BDX-2
Merk: MAN TGS 28.360
Tankinhoud: 16.000 L water
In dienst: Januari 2015
Opbouw: DRV (Dutch Rescue Vehicles) Hoogeveen


09-06-2014 19:48   Nieuwe tankwagen.

Smilde - Vrijdag 13 juni a.s. krijgt ook post Smilde hun nieuwe tankwagen. De tankwagen zal in januari 2015 de ondergrondse brandkranen vervangen. Vorige week dinsdag hebben een aantal mensen van de posten Beilen, Smilde en Westerbork in Smilde een training/uitleg gekregen over de nieuwe tankwagen.  

05-06-2014 18:50   27 jaar Huwelijk

Smilde - Donderdagmorgen om +/- 7.00 kreeg onze C-Ploeg collega Gerhard en zijn vrouw Rieka Maring een ontbijt bezorgd door zijn brandweer collega's. Dit omdat ze vandaag 27 jaar getrouwd zijn. Namens de hele post nogmaals van harte gefeliciteerd. 

(C-Ploeg zijn oud leden van de post Smilde)

11-05-2014 10:57   Uitslag brandweer wedstrijden HD Roden

Roden - Bij de HD wedstrijden in Roden zijn wij 9de geworden. Het scenario was als volgt.

Scenario:

Bij een voormalig schoolgebouw aan de Kanaalstraat en Schoollaantje was door onbekende oorzaak brand uitgebroken op de tweede verdieping. Na een verkenning om het pand werd er aan de achterzijde van het multifunctioneel gebouw een kunstenaar aangetroffen die bezig was met houtbewerking. Op de beneden verdieping moesten de brandweerlieden vele vertrekken doorzoeken en het gas en elektra afsluiten. Op de bovenverdieping troffen de brandweerlieden een slachtoffer aan die bezig was met las werkzaamheden. De vrouw had de brand nog geprobeerd te blussen maar het vuur was al doorgeslagen naar een ander vertrek. De brandweerlieden konden het vuur van twee kanten benaderen. In het achterste lokaal werd een schilder aangetroffen met een naakt model deze moesten het pand ook verlaten.

1 Veenhuizen *

2 Peize *

3 Zwinderen *

4 Vries

5 Winschoten

6 Assen

7 Assen 2

8 Zuidlaren

9 Smilde

10 Eelde

* Door naar de gewestelijke brandweerwedstrijden in Workum op 24 mei

Foto's en filmpje Bas Snijder


Foto's Dennis Groen 

Meer foto's volgen.

02-05-2014 17:57   HD wedstrijden ABWC Roden

HD wedstrijd 10 mei roden 

Wij spelen om 13:55 in Roden

Hieronder het volledige speelschema

http://www.abwc.nl/boekjes/2014/ts-p-10-05-roden.pdf

04-05-2014 12:34   112 wedstrijden Vries

Vries - Zaterdag 3 mei zijn wij 5de geworden bij de ABWC wedstrijden 112 in Vries.

De inzet:

In café Onder de Linden was de brandweer van Vries aanwezig voor een incident. Tijdens de afwikkeling van dit incident was er iets goed mis gegaan. Bij een explosie was een muur omgevallen, hierdoor waren 2 brandweermensen bekneld komen te zitten onder en tussen het podium van de grote zaal. de andere twee manschappen hadden brandwonden opgelopen. 

De wedstrijdploegen kregen dan ook de alarmering om de brandweer van Vries te assisteren bij de vermissing van ‘Eigen personeel’. Bij aankomst werden de ploegen opgevangen door de bevelvoerder en pompbediende van Vries. Deze waren geschrokken maar niet gewond. Na een verkenning van de zaal kon men een deel van de bewuste brandweermensen op het podium zien liggen, in de aangesloten ruimte was er brand uitgebroken die moest worden bestreden doorvoor moest eerst het gas afgesloten worden buiten. De beide mensen moesten via de onderzijde van het podium worden bereikt. Door gebruik te maken van redgereedschap kon de gewonde brandweerman bevrijdt worden en worden overgedragen aan de ambulancedienst.

Foto's Dennis Groen

Foto's Bas Snijder 

Filmpje http://youtu.be/UFiE0O8t1Ho

Uitslag:

1 Assen *

2 Roden *

3 Westerbork *

4 Norg

5 Smilde

6 Gieten

7 Veenhuizen

8 Gasselternijveen

9 Dwingeloo

10 Rolde

* gaan door naar gewestelijke brandweer wedstrijden in Eelde op 24 mei. 

01-05-2014 19:40   50 jaar Huwelijk

Smilde - Donderdagmorgen om +/- 7:15 uur kreeg onze C-ploeg collega Rienk en zijn vrouw Hennie Offringa een ontbijt thuis bezorgd door zijn brandweer collega's. Dit omdat ze vandaag 50 jaar getrouwd zijn. Namens de hele post nogmaals van harte gefeliciteerd.

(C-ploeg zijn oud leden van de post Smilde).

15-04-2014 07:10   Nieuwe Tankwagen

Hoogeveen - Afgelopen maandagavond hebben wij een rondleiding gehad bij DutchRescueVehicles in Hoogeveen. Samen met brandweer Beilen en Westerbork hebben wij gekeken naar onze nieuwe tankwagens die daar gebouwd worden. Op 6 juni krijgen wij de nieuwe tankwagen in ons bezit.  

05-04-2014 17:32   ABWC wedstrijden 2014

Dit jaar doen wij mee aan 2 brandweer wedstrijden van ABWC 

De 112 wedstrijden in Vries op 3 mei en de HD wedstrijden op 10 mei in Roden.

De ploegen zien er als volgt uit.


112 wedstrijdploeg

Chauffeur Tom Rispens.

Bevelvoerder Marco Vos 

Nummer 1 Jan Hummel.

Nummer 2 Arnold Snippe 

Nummer 3 Harry Popken

Nummer 4 Ralph Visscher 


HD wedstrijdploeg.

Chauffeur Coen Laning.

Bevelvoerder Dennis Pomper.

Nummer 1 Alexander Klok

Nummer 2 Kirsten Gelling.

Nummer 3 Agnes Hoekzema.

Nummer 4 Guido Groenhart.

De tijden zijn nog niet bekend dus hou onze site, Twitter en Facebookpagina in de gaten.

23-03-2014 13:04   Korpsavond 2014

Op zaterdag 22 maart 2014 ontvingen de heren A.W. Snippe (54) en G.L. Verschoor (60) uit handen van burgemeester J. Broertjes van de gemeente Midden-Drenthe de bij de Koninklijke onderscheiding behorende versierselen. Dit is gebeurd tijdens de jaarlijkse korpsavond van de brandweer Midden-Drenthe.

De heer Snippe
is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontving de onderscheiding voor zijn activiteiten en inzet voor de vrijwillige brandweer van Midden-Drenthe.Gedurende de periode 1 december 1982 tot 1 januari 2014 is de heer Snippe lid geweest van de vrijwillige brandweer Midden-Drenthe, afdeling Smilde.  In de loop der jaren heeft de heer Snippe zich door studie en inzet van vrijwilliger bekwaamd tot rang Brandmeester. De heer Snippe heeft gewerkt als plaatsvervangend postchef (2006) en later als postchef. 

De heer Verschoor is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontving de onderscheiding voor zijn activiteiten en inzet voor de vrijwillige brandweer van Midden-Drenthe. Gedurende de periode 1 april 1979 tot 1 december 2013 is de heer Verschoor lid geweest van de vrijwillige brandweer Midden-Drenthe, afdeling Smilde.  In de loop der jaren heeft de heer Verschoor zich door studie en inzet van vrijwilliger bekwaamd tot rang Hoofdbrandwacht en gespecialiseerd eerst als duiker, later als brandweerchauffeur.

De heren Snippe en Verschoor staan te boek als mannen met een ‘brandweerhart’ en hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de openbare veiligheid in Smilde en in de regio.

De heren Snippe en Verschoor kunnen worden aangemerkt als ‘personen die zich geruime tijd voor de samenleving hebben ingespannen of anderen hebben gestimuleerd’.

Van post Smilde kregen nog een aantal personen deze avond een diploma en/of certificaat.

Agnes Hoeksema Diploma Manschap A

Alexander Klok Diploma Manschap A

Dennis Pomper, Diploma Bevelvoerder en Certificaat 12 1/2 jaar brandweerman

Siep Smid Certificaat 12 1/2 jaar brandweerman.

Johan Blomberg Certificaat 20 jaar brandweerman

Foto's Dennis Groen


09-03-2014 10:58   Ger 60 jaar

Smilde - Zaterdagochtend hebben wij onze oud collega een  "echte Rotterdammer" verrast met een Amsterdams paaltje omdat, die vandaag 60 jaar is geworden.

24-02-2014 12:46   25 jaar huwelijk

Smilde - Maandagmorgen om +/- 7:30 uur kreeg onze collega Henk en zijn vrouw Ina Bredenoord een ontbijt thuis bezorgd door zijn brandweer collega's. Dit omdat ze vandaag 25 jaar getrouwd zijn. Namens de hele post nogmaals van harte gefeliciteerd.

26-01-2014 13:34   Alpe d'HuZes

Brandweer Smilde doneert €250,- 

De brandweer post Smilde willen Wouter van den Hoeven en zijn vrienden een warm hart toedragen. Het korps doneert €250,- aan Alpe d'HuZes actie Wouter van den Hoeven. Wij hopen dat jullie een groot bedrag inzamelen voor jullie actie tegen deze ziekte. Ook wij leven mee met onze collega Fred Bulthuis. 

Namens brandweer Smilde heel veel succes.

Opgevenisgeenoptie

04-01-2014 10:32   Afscheid postchef en plaatsvervangend.

Smilde - Op het nieuwjaar receptie 1 januari heeft er een overdracht van commando fiets en plaatsvervangend fietsje plaatsgevonden. Johan Blomberg neemt de taak van Arwoud Snippe als postchef over en Dennis Pomper neemt de taak over van Harm Hopman plaatsvervangend postchef. Arwoud heeft op 31 december afscheid genomen (zie nieuwsitem) als actief lid. Harm blijft nog actief lid als brandweerman. Namens de hele post bedanken we Arwoud en Harm en wensen we Johan en Dennis succes met hun nieuwe functie.

31-12-2013 10:43   Afscheid Postchef Arwoud Snippe

Smilde - Vandaag 31 december hebben wij afscheid genomen van onze postchef Arwoud Snippe 31 jaar in dienst van de brandweer Smilde. Vanmorgen om 8.15 uur kwamen er 3 voertuigen aan bij Arwoud zijn woning. Daar moest hij een oud brandweerpak aan doen. Daarna stapte hij in de brandweer oldtimer als bevelvoerder. Met een rondrit door Smilde lieten wij weten dat we afscheid namen van Arwoud. Aangekomen op de kazerne stond daar een Hottub klaar. Eenmaal in de hottub kreeg hij een broodje met spek en eieren. (Arwoud heeft het altijd over eieren en spek bij het ontbijt en dat hij met oud en nieuw niet thuis was maar heerlijk in een Hottub zat). Door de C-ploeg (oud gediende) werd Arwoud nog gedoopt als welkom bij de C-ploeg. Boven in de kantine stond er een ontbijt buffet klaar voor de post. Namens de post kreeg Arwoud een bloemstuk in een ademlucht fles. Namens de hele post bedankt Arwoud.

Foto's Dennis Groen

18-12-2013 07:39   Fijne Feestdagen

28-11-2013 19:39   Kraambezoek

Gisteravond zijn wij op kraamvisite geweest bij de familie Klok. Op 16 oktober is Luuk Klok geboren. Namens de brandweer hebben wij een krentenwegge overhandigd aan de trotse ouders Greta en Alexander Klok.

28-11-2013

18-11-2013 12:29   Giro 555

Giro555

Door een spontane actie van de brandweervrijwilligers van de post Smilde is er een bedrag van  â‚¬ 555,- gestort op giro 555 van de nationale TV actie Filipijnen

13-09-2013 16:33   Bruiloft Danny en Alexandra

Vandaag 13 september is onze collega Danny Pomper getrouwd met zijn Alexandra. Vlak voor de kazerne werden ze opgewacht door de post. Vanaf daar moesten ze overstappen van de TS naar de kleine brandweer auto van brandweer Zuidwolde. Vanaf daar ging het paar met loeiende sirenes richting het voormalige Gemeente huis van Smilde. Daar hebben ze elkaar het jaarwoord gegeven.

Bij buitenkomt van het bruidspaar stonden wij als collega's in uniform klaar met een ereboog van slangen en vuurzwepen.

Namens de hele post feliciteren wij Danny en Alexandra met hun huwelijk.

26-05-2013 12:53   Uitslag brandweerwedstrijden TAS-HD te Smilde 25 mei

SMILDE – Vandaag werd bij de school De Schutkampen aan de Prins Hendrikstraat in Smilde de gewestelijke brandweerwedstrijden gehouden in de klasse TAS HD.
Aan de wedstrijden deden elf korpsen mee uit Friesland, Gelderland, Utrecht en Noord Brabant. Hiervan gaan de nummers 1 en 2 door naar de landelijke finale in Waalwijk.

Scenario:
De brandweerkorpsen werden gealarmeerd voor een brand aan de Prins Hendrikstraat in Smilde.

Tijdens het aanrijden werd door de meldkamer gemeld dat de brand gemeld was door de concierge van de school, waarna de verbinding werd verbroken.
Later werd de meldkamer gebeld door een docent an de school, die een reanimatiecursus aan het geven was, dat er rook in de school hing en dat men niet meer naar buiten durfde te gaan.
Tevens werd door de docent gemeld dat er een NL-doe dag plaatsvond en er diverse activiteiten rondom de school plaatsvonden.

Bij het ter plaatse komen van de brandweer stak een oudere man de straat over, maar schrok van de aankomende brandweerauto.
Hij kreeg een hartstilstand en moest door de brandweerlieden gereanimeerd worden in afwachting van de ambulance.
Voor de school stond een standje waarbij de vlam in de pan was geslagen.
Hoveniers die op het schoolplein aan het werk waren werden door de brandweerkorpsen in veiligheid gebracht.

Bij het betreden van het pand werd in de cv ruimte nog een brand ondekt.
De brand was doorgeslagen naar een naastgelegen ruimte waar ook de concierge met de hennepplanten werden aangetroffen.
Het vuur had zich inmiddels uitgebreid naar het dak.
 
De concierge, die veel rook had ingeademd, kon door de ploegen gered worden en naar buiten gebracht worden.
Nadat de brandhaarden op de juiste manier geblust waren en er een CO meting was uitgevoerd konden de schoonmakster en de reanimatieklas in veiligheid worden gebracht.

Uitslag :
1 VRU - DISTRICT BINNENSTICHT-LEKSTROOM groep GROENEKAN
2 BRW - G-N-L groep LINGEWAAL-NOORD
3 BRW - HEERENVEEN groep HEERENVEEN
4 BRW - OLDEBROEK groep OLDEBROEK
5 VRU - DISTRICT RIJN EN VENEN groep KOCKENGEN
6 BRW - OVER-BETUWE groep ELST
7 VRU - DISTRICT BINNENSTICHT-LEKSTROOM groep ZEIST
8 BRW - OVER-BETUWE groep HETEREN
9 BRW - BARNEVELD groep KOOTWIJKERBROEK
10 BRW - NIJKERK groep NIJKERK
11 BEDR - BRW - AGRIFIRM groep VEGHEL

2 groepsfoto's zijn de winnende ploegen.

Foto's Dennis Groen.

18-05-2013 20:44   Brandweerwedstrijden TAS-HD te Smilde 25 Mei

Op zaterdag 25 mei worden er in Smilde de vaardigheidstoetsen voor brandweer Nederland gehouden. Die dag strijden 11 ploegen uit Friesland, Gelderland, Brabant en Utrecht voor een plaats in de landelijke finale. De wedstrijd wordt zoveel mogelijk realistisch nagespeeld. Dit houdt in dat men ook gebruik maakt van de optische- en geluidsignalen tijdens het aanrijden naar de plaats van de inzet. Ook zullen zij worden ondersteund door de politie en ambulancedienst.

De toets word gehouden in de categorie TAS-HD (TankAutoSpuit-HogeDruk). Dit betekend dat elke deelnemende ploeg dezelfde scenario krijgt, met als hoofdaspect brand. In het scenario kan het wezen dat er één of meerdere slachtoffers gered moeten worden. Welke blusploeg het snelst, het veiligst en met de juiste materialen en manieren de brand weet te doven, komt als beste uit de toets. 

De brandweerpost Smilde, i.s.m. het ABWC (Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité), hebben samen een scenario uitgeschreven. avonds zal burgemeester Jan Broertjes van de gemeente Midden-Drenthe de prijzen uitreiken. De nummers 1 en 2 gaan door naar de landelijke finale op 14 september in Brandwijk (Noord-Holland).

Als u aanstaande zaterdag 25 mei een bezoek wil brengen bij het object waar de vaardigheidstoetsen worden gehouden, kunt u zich melden bij de brandweerkazerne van Smilde (Hoofdweg 27 te Smilde).


29-04-2013 18:32   Brandweerwedstrijden klasse HD te Staphorst

Zaterdag 20 april heeft de wedstrijdploeg van Smilde mee gedaan aan de klasse HD te Staphorst.

Er werd een brand gemeld in een leegstaande meubelfabriek te Staphorst. Bij het ter plaatse komen kwam de melder uit het pand stormen. Bij het uitvragen van de melder werd duidelijk dat er tijdens laswerkzaamheden aan de auto brand was ontstaan. Tevens werd duidelijk dat zijn zoon en dochter vermist werden. Tijdens de inzet werd de zoon al snel gevonden bij de brandende auto. De brand was inmiddels doorgeslagen naar het kantoorgedeelte op de eerste verdieping. Door de inzet van de tweede hogedrukstraal kon de brand geblust worden. Op de verdieping zat tevens de dochter van de melder.

Aan de wedstrijd deden 11 ploegen mee.

De ploeg van Smilde is op de 9e plaats geëindigd. 

23-03-2013 17:14   112 en HD ploeg Smilde

De wedstrijdploeg van de 112 wedstrijd in Peize is als volgt

Chauffeur: Tom Rispens

Bevelvoerder: Dennis Pomper

Nummer 1: Ralph Visscher

Nummer 2: Arnold Snippe

Nummer 3: Siep Smid

Nummer 4: Coen Laning

Wedstrijdploeg HD in Staphorst is als volgt.

Chauffeur: Coen Laning

Bevelvoerder: Dennis Pomper

Nummer 1: Alexander Klok

Nummer 2: Kirsten Gelling

Nummer 3: Agnes Hoeksema

Nummer 4: Danny Pomper

15-04-2013 20:30   112 wedstrijden Peize

Foto's 112 wedstrijden Peize afgelopen zaterdag.

Foto's Dennis Groen

07-04-2013 12:36   Spinningmarathon

Groningen - Zaterdag 6 april was er een grote spinningmarathon in de uitrukhal van de brandweerkazerne Sontweg in Groningen. Deze actie is bedoel om zoveel mogelijk geld intezamelen voor het KWF Kankerbestrijding. 2 groepen van de Brandweer Groningen gaan op 5 en 6 juni de Alpe d'Huzes fietsen. Brandweer Smilde was deze dag met een groep aanwezig en steunde deze actie. Wij deden mee met 6 personen en we hebben €250,- euro gedoneerd aan het KWF Kankerbestrijding. Onderleiding van professionele presenters werd er elke 50 min een spetterende spinningshow gegeven. Deze dag werd er € 9576,- euro opgehaald. Voor meer informatie www.brandweergroningenverzetbergen.nl

07-04-2013

24-03-2013 14:42   Korpsavond

Korpsavond Midden Drenthe 

De korpsavond van de posten Beilen, Smilde en Westerbork heeft afgelopen zaterdagavond plaatsgevonden in Elp. Naast de uitreiking van de diverse diploma”s (voor Smilde waren dat Coen, Ralph en Kirsten) en de oorkondes van het aantal dienstjaren ( voor Smilde was dat Arwoud (30 jaar) werd er ook afscheid genomen van Alex Lubbers en van Jan Ten Hoor. Ook werd Jan benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Jan ontvangt zijn Koninklijk Onderscheiding voor zijn activiteiten voor de vrijwillige brandweer ( ruim 31 jaar)

Foto's Dennis Groen

24-03-13

 


19-03-2013 12:02   Datums vaardigheidstoetsen post Smilde

Zaterdag 13 april, 112 wedstrijd te Peize we moeten om 13.55 uur spelen.

Zaterdag 20 april HD wedstrijd te Staphorst we moeten om 13.45 uur spelen


18-03-2013 14:46   Nieuwe website

Beste bezoeker,

Vanaf 1 februari 2013 hebben we een nieuwe website. De meldingen in Drenthe en uitrukken van de brandweerpost Smilde staan weer online. De komende periode (tot 1 juli a.s,) gebruiken we om de website door te ontwikkelen en te vullen met informatie die u van ons mag verwachten.

Met vriendelijke groet,

De websitecommissie